Newsflash
Știri

SUUB a fost dotat cu un ecograf performant și un ventilator de suport respirator

de Dorina Novac - iun. 3 2022
SUUB a fost dotat cu un ecograf performant și un ventilator de suport respirator

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat, joi, secția de Neonatologie de la Spitalul Universitar de Urgență București, cu ocazia conferinței organizate de Salvați Copiii.

Astfel, secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență (SUUB) București a primit de la Organizația Salvați Copiii România un ecograf performant și un ventilator de suport respirator, în valoare totală de 92.000 de euro.

SUUB
Sursă imagine: Spitalul Universitar de Urgență București - SUUB// Facebook

Citește și: SUUB: 200 de vieți salvate cu elicopterul

„Despre importanța îngrjirii nou-născuților, despre tratamentele pentru mama și copil, despre îngrijrile de specialitate pe care le primesc gravidele la SUUB, dar și despre proiectele din domeniu au vorbit managerul SUUB, prof. univ. dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, prof. univ. dr. Monica Mihaela Cîrstoiu, șef clinica OG din cadrul SUUB, dr. Adriana Dan, șef secție Neonatologie din cadrul SUUB, conf. univ. dr. Cătălin Cîrstoveanu, șef Clinică Terapie Intensivă Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Maria Sklodowska Curie și nu în ultimul rând dr. Gabriela Alexandrescu, președintele Organizației Salvați Copiii”, au precizat reprezentanții SUUB.

Dr. Gabriela Alexandrescu a precizat că aceasta este cea de-a şasea donaţie pe care organizaţia a făcut-o în ultimii cinci ani unităţii medicale.

„Salvaţi Copiii revine cu o donaţie la Spitalul de Urgenţă Universitar Bucureşti, cu a şasea donaţie în ultimii cinci ani. (...) Apreciem activitatea secţiei în care sunt îngrijiţi nou-născuţii la vârste de gestaţie foarte mici sau cu afecţiuni grave care necesită suport cardio-respirator şi îngrijiri speciale. (...) Aici se nasc aproximativ 400 de prematuri, dintre care 40% au greutăţi şi vârste de gestaţie foarte mici”, a subliniat reprezentantul Salvați Copiii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe