Newsflash
Știri

Sute de persoane defavorizate vor primi tratament medical

de Florentina Ionescu - oct. 3 2022
Sute de persoane defavorizate vor primi tratament medical

În cadrul unui eveniment caritabil organizat în beneficiul Fundației Inovații Sociale Regina Maria, s-au strâns fonduri cu care fundația va ajuta femei și copii să beneficieze în continuare de tratament medical.

În urma unei licitații live care a avut loc săptămâna trecută și a sponsorizărilor primite cu această ocazie, când a avut loc o prezentare de modă, s-au strâns fonduri.

Cu ajutorul acestor sume, Fundația Inovații Sociale Regina Maria va putea ajuta 450 de femei și copii să primească în continuare tratament medical și 120 de copii, suport educațional în următoarele trei luni, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

gala caritabila din inima pentru viitor 2022 (1)

Vineri, 30 septembrie, Enayati Medical City a găzduit cel mai de seamă și grandios eveniment al Fundației Inovații Sociale Regina Maria, Gala Caritabilă „Din Inimă pentru Viitor”.

În cadrul acestui eveniment, art directorul și criticul de modă Alin Gălățescu a organizat un show fantastic și plin de culoare, acoperind tematica evenimentului – Imagine peace, then create it.

Prezentarea de modă a pus sub lumina reflectoarelor creațiile designerilor români consacrați – Aleha Toncea, Fena Clothing și Cera Mihăilescu Couture. Fashion show-ul a fost completat de vocea Izabelei Barbu (Jezbel), transpunând tot mediul într-o lume de vis. 

„O Gală de caritate reprezintă un tip de civism artistic cu totul aparte. Chiar dacă nu putem face direct un bine aproapelui nostru, așa cum o fac oamenii minunați din fundație, măcar putem susține cu propriile capacități acest demers și , dacă rezultă și ceva pozitiv, și, în toți acești ani în care am colaborat rezultatele au fost extraordinare, atunci totul merită trăit, degustat și dus mai departe. Gala Fundației Inovații Sociale Regina Maria este un astfel de exemplu extraordinar, o fuziune între creativitatea modei și deschiderea sufletească a unor oameni minunați”, a declarat Alin Gălățescu.

gala caritabila din inima pentru viitor 2022 (2)

Acces la servicii medicale pentru cei nevoiași 

Antreprenori, reprezentanți ai statului, ambasadori și top-management al unor companii de renume au răspuns invitației și și-au unit forțele într-o seară magică pentru a îndeplini misiunea fundației: aceea de a da o șansă la o viață demnă prin acces la servicii medicale și educație celor nevoiași.

Astfel, în urma licitației live și a sponsorizărilor primite cu această ocazie s-au strâns fonduri cu ajutorul cărora Fundația Inovații Sociale Regina Maria va putea ajuta 450 de femei și copii să primească în continuare tratament medical și va ajuta 120 de copii să primească suport educațional în următoarele trei luni.

„Anul acesta, toate acestea au fost posibile deoarece în jurul conceptului creativ «Imagine Peace then create it» pus magistral în scenă de maestrul Alin Gălățescu, s-au adunat peste 60 de sponsori, donatori și artiști. Pe parte artistică, s-au alăturat pro-bono acestui demers creatoarele Aleha Toncea & Atelierele Danessa (de asemenea pentru al treilea an), FENA Clothing și Cera Mihăilescu, precum și cantăreața Izabela Barbu (Jezebel) acompaniată de pianistul Alex Burcă”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

gala caritabila din inima pentru viitor 2022 (3)

Ce s-a licitat

Printre cele mai licitate și dorite loturi au fost un prânz cu Excelența Sa Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer , la reședința sa, un triptic pictat de artista ucraineană Yulia Leskova, inspirat de ororile războiului și adjudecat pentru 2.500 de euro, gheata semnată de Cristiano Ronaldo, adjudecată pentru suma de 1.500 de euro, și două lucrări realizate de pictorițele Cornelia Petrea și Lucia Morariu – Darlu, fiecare adjudecate cu câte 2.000 de euro.

Aceasta a noua ediție a Galei de caritate a Fundației Inovații Sociale Regina Maria a fost organizată cu ajutorul agenției MedicHub și susținută de numeroși sponsori și parteneri.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este o organizație de caritate neguvernamentală dedicată asistenței medicale integrate pentru persoanele fără venit și fără asigurare medicală și pentru persoanele cu venituri mici din București, prin intermediul Policlinicilor Sociale. Fundația a fost înființată de dr. Wargha Enayati împreună cu soția sa, Mitra Enayati, în luna august 2010.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe