Newsflash
Știri

Sute de cadre medicale au primit distincţii pentru lupta din pandemie

de Dorina Novac - sept. 3 2021
Sute de cadre medicale au primit distincţii pentru lupta din pandemie

Aproximativ 300 de cadre medicale din vestul ţării au primit distincţii din partea autorităţilor, într-un eveniment dedicat celor care au luptat în prima linie cu pandemia de COVID-19.

Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcțiile de Sănătate Publică Județene Arad, Hunedoara și Timiș, în parteneriat cu Casa Regală a României, a organizat, în data de 2 septembrie, evenimentul „Gala Recunoștinței Medicale”, la Domeniul Regal de la Săvârșin.

cadre medicale vestul tarii
Sursă imagine: Iustin Cionca // Facebook

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Arad, evenimentul a fost dedicat celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent.

Autorităţile au oferit plachete şi diplome celor aproximativ 300 de cadre medicale prezente la eveniment, dar au premiat şi circa 100 de instituţii sau companii care s-au implicat în combaterea efectelor pandemiei şi limitarea răspândirii SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, care a felicitat corpul medical.

valeriu gheorgita gala

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a subliniat că una dintre concluziile acestei pandemii este că statul nu s-a raportat la judeţul Arad ca la frontiera României, cu tot ce implică asta.

„Tot greul pandemiei l-au dus cadrele medicale și oamenii din administrație care au adus fonduri europene pentru spitale, în cea mai gravă criză a vremurilor noastre. Direcțiile de Sănătate Publică au fost reduse la un simplu organ de control, depopulate, subfinantate, iar pandemia a demonstrat cât de greșită a fost această gândire de la București”, a declarat Iustin Cionca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe