Newsflash
Știri

Susţinere şi informare pentru LMC

de Dr. Maria DRAGOTĂ - sept. 28 2011
Susţinere şi informare pentru LMC
   Pentru prima dată, anul acesta, la 22 septembrie, grupuri de susţinere a pacienţilor de pe toate continentele au aniversat Ziua internaţională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică (LMC). Data nu a fost aleasă întâmplător; ea simbolizează defectele cromozomilor 9 şi 22, cauza LMC. Cu sprijinul The Max Foundation, Alianza Latina şi International CML Foundation, organizaţiile de pacienţi din cadrul Reţelei de Susţinători ai Pacienţilor cu LMC din 49 de ţări fac apel la îngrijitori, cadre medicale, autorităţi de stat şi industria farmaceutică să colaboreze pentru facilitarea accesului la timp la mijloacele de diagnostic, tratament şi îngrijire.
   La nivel mondial, LMC are o incidenţă de unu-două cazuri la 100.000 de persoane pe an. Cel mai adesea afectează oamenii de vârstă mijlocie şi înaintată, diagnosticul fiind pus frecvent între 55 şi 60 de ani, cu rata de diagnostic la copii de doar 2%. Este mai frecvent la bărbaţi. Se estimează că până în anul 2021, fiecare român va cunoaşte cel puţin un om bolnav de leucemie mieloidă cronică.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe