Newsflash
Știri

Suplimentarea bugetului MS din Fondul de rezervă bugetară

de Florentina Ionescu - nov. 17 2021
Suplimentarea bugetului MS din Fondul de rezervă bugetară

Sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului (prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021) vor fi alocate pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii.

Un document recent prevede suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății (MS) cu suma de 30 milioane de lei pentru continuarea activităților derulate de către serviciile de ambulanță pentru gestionarea cazurilor care reprezintă o urgență medicală, determinate de infectarea cu virusul SARS-Cov-2, dar și generate de alte cauze medicale, se arată într-un comunicat transmis redacției. 

dotari cu echipamente

Sumele primite vor fi utilizate pentru asigurarea echipamentelor de protecție specifice (combinezoane, halate, măști, dezinfectanți, etc.) pentru personalul operativ, asigurarea necesarului de medicamente și în special a oxigenului medicinal, care înregistrează în aceasta perioadă o creștere masivă ca urmare a administrării de oxigen la pacienți, pentru cheltuieli generate de consumul de carburanți și asigurările pentru ambulanțele utilizate, dar și pentru achiziția  necesarului de piese de schimb și reparații a autospecialelor de intervenție, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe