Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Summit european

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU miercuri, 16 octombrie 2019, ora 12:51

La începutul lunii octombrie a avut loc la Haga European Diabetes Policy Summit. România a fost reprezentată de conf. dr. Cornelia Bala și conf. dr. Anca Mihaela Pantea Stoian.

Cu ocazia evenimentului a fost lansată Declarația de la Haga privind politicile publice în managementul diabetului zaharat de tip 2. La redactarea documentului au participant și cele două reprezentante ale României. Documentul elaborat propune cinci direcții principale de acțiune: implicarea tuturor factorilor de decizie în elaborarea unor recomandări practice, ușor de implementat la nivelul fiecărei țări, creșterea investițiilor în platforme ehnologice, sprijinirea comunității medicale în acordarea îngrijirilor medicale necesare pacienților cu diabet zaharat de tip 2, dezvoltarea unor instrumente de monitorizare, promovarea abordării multidisciplinare în managementul diabetului zaharat. 

„A fost interesant și încurajator să vezi că 16 țări europene discută la unison, au teme și temeri comune în ceea ce privește diabetul și că în final nevoile sunt aceleași. ” a declarat conf. dr. Anca Mihaela Pantea Stoian. 

Conf. dr. Cornelia Bala a subliniat rolul decisiv al Declarației ca un „instrument de lucru pe baza căruia să înceapă acțiuni concrete adaptate realităților din fiecare țară. ”

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC