Newsflash
Știri

Studiile despre H5N1, comentate de OMS

de Dr. Mihail CĂLIN - ian. 11 2012
Studiile despre H5N1, comentate de OMS
   Organizaţia Mondială a Sănătăţii a luat notă de faptul că unele studii, pe care diverse instituţii le întreprind pentru a constata dacă modificările virusului gripal H5N1 îl fac mai transmisibil de la om la om, au creat îngrijorări cu privire la posibilele riscuri şi întrebuinţări greşite ale acestor cercetări. OMS îşi exprimă la rândul său îngrijorarea faţă de potenţialele consecinţe negative, dar apreciază că studiile cu privire la acest virus, desfăşurate în condiţii corespunzătoare, trebuie să continue. Virusurile gripale H5N1 reprezintă un risc semnificativ pentru sănătate din mai multe motive: deşi rareori se transmite la om, 60% din cei infectaţi mor; tocmai din această cauză există şi temerea că virusurile ar putea suferi mutaţii care să le facă mult mai contagioase. Cercetările care sporesc cunoaşterea acestor virusuri şi care contribuie la reducerea riscului lor la adresa sănătăţii publice sunt imperativ necesare. OMS reaminteşte că, pentru a asigura progresul în această direcţie, ţările în care sunt semnalate îmbolnăviri trebuie, în scopul sănătăţii publice, să pună mostre de virus gripal la dispoziţia altor ţări şi organizaţii, care la rândul lor să împartă beneficiile rezultate din această cooperare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe