Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Studiile clinice, marele beneficiu pentru pacienţi

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 16 noiembrie 2018
Majoritatea studiilor clinice efectuate în România şi în Europa Centrală şi de Est sunt de fază III, iar Polonia este liderul de piaţă al regiunii. România ocupă abia locul 6. Ţara noastră are una dintre cele mai mici densităţi a centrelor de studii clinice la un milion de locuitori, cu doar 1,1% din numărul de centre existente la nivel mondial, existând, în medie, 4,9% centre pe un studiu clinic (conform datelor din raportul efectuat de ARPIM în 2016). Este de aşteptat ca piaţa globală a studiilor clinice să crească în perioada următoare.
    La 9 noiembrie, la București, a avut loc ediţia a zecea a Simpozionul Synevo Clinical Trials, care a reunit peste 600 de participanţi, specialiști de marcă în domeniul cercetării și al studiilor clinice. Dr. Cristina Florescu Moraid, director regional Synevo Central Lab România, Moldova, Serbia și Bulgaria, a declarat că își dorește să dezvolte în România o comunitate de profesioniști care să aducă cât mai multe studii clinice. Dincolo de problemele financiare întâmpinate de cercetătorii din România (dar și cei din Serbia, Republica Moldova și Ucraina), există și o birocraţie stufoasă. Costurile nu ar trebui să fie prioritare când se decide efectuarea unui studiu clinic, ci calitatea datelor ce rezultă în urma cercetării. De remarcat că în cadrul unui panel referitor la reglementările procesului de aprobare a studiilor clinice în Europa de Est, unde au fost prezenţi și reprezentanţi ai Serbiei, Turciei, Bulgariei, Ucrainei și Ungariei. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC