Newsflash
Știri

Studenții mediciniști din Galați, voluntari în spitalele COVID-19

de Dorina Novac - dec. 3 2020
Studenții mediciniști din Galați, voluntari în spitalele COVID-19

Un număr de 53 de studenţi din anii terminali de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi fac voluntariat în spitalele COVID din Galaţi şi Brăila, dar şi la SMURD.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, cei 53 de studenţi din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi 3 şi 4 Asistenţă Medicală Generală vor sprijini unităţile sanitare şi serviciile de urgenţă prespitalicească pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii şi pentru o perioadă de 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

studenti medicinisti
Sursă imagine: Pixabay

„Tinerii vor desfăşura activităţi de îngrijire a stării de sănătate şi alte activităţi de monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele COVID, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi, prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, informează Universitatea Dunărea de Jos.

Sursa citată precizează că la sugestia Facultății de Medicină și Farmacie Galați, ministrul secretar de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiția studenților voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora.

Astfel, voluntarii studenți vor merge la Spitalele Județene din Brăila şi Galați, Spitalul TBC, Infecțioase, Spitalul din Tecuci şi pe maşina SMURD. 

Perioada de voluntariat a început miercuri, 2 decembrie, şi se va încheia la o lună după încetarea stării de alertă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe