Newsflash
Știri

Studenții mediciniști au dat startul campaniei „HIV - Give a chance of life”

de Florentina Ionescu - mai 10 2022
Studenții mediciniști au dat startul campaniei „HIV - Give a chance of life”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin intermediul studenților săi, a lansat ieri o campanie de sănătate publică.

Astfel, ieri, 9 mai 2022, SSFB - Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a lansat Campania de Sănătate Publică HIV – Give a chance of life”. 

campanie hiv umf bucuresti

Proiectul se desfășoară în perioada 9 – 15 mai. Scopul acestui proiect constă în semnalizarea diferențelor majore care se fac în privința persoanelor infectate, precum și importanța acceptării acestora, aducând în prim plan eficiența tratamentului aplicat, se arată pe pagina oficială a UMF Carol Davila.

Fiind implicată în acest proiect, Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti (SSFB) a explicat pe pagina oficială

„«Give a Chance of Life!» este motto-ul pentru săptămâna aceasta în care vom aduce în discuție virusul HIV, cum putem preveni infectarea și ce putem face în cazul în care suntem diagnosticați cu SIDA. La nivel mondial este estimat un număr de 38 de milioane de persoane infectate HIV, dintre care 1,7 milioane de cazuri noi. Din totalul cazurilor, doar 81% sunt conștienți de faptul că poartă infecția și doar 67% primesc tratamentul de care au nevoie. Mai jos puteți găsi câteva informații cu privire la virusul HIV, cum se transmite acesta și de asemenea, ce presupune tratamentul HIV”. 

hiv1 

hiv2

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe