Newsflash
Știri

Studenţii la medicină ar putea face parte din echipele de vaccinare anti-COVID

de Dorina Novac - ian. 13 2021
Studenţii la medicină ar putea face parte din echipele de vaccinare anti-COVID

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că studenții la mediciniă se vor putea alătura echipelor de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiță a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost demarate deja discuțiile cu rectorii universităților de profil în vederea stabilirii unui acord în acest sens.

studenti medicina
Sursă imagine: Pixabay

„Am avut întâlniri și discuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie, în ideea de a stabili un acord cu Direcțiile de Sănătate Publică, tocmai pentru a permite studenților la medicină să efectueze activități de voluntariat în echipele de vaccinare. Din acest punct de vedere așteptăm aceste liste în perioada imediat următoare”, a explicat medicul militar.

Acesta a spus că din echipele de vaccinare pot face parte și medicii de medicină școlară, asistenții medicali comunitari și personal din alte tipuri de specialităţi medicale.

Citește și: Personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare va fi plătit

„Pot să vă spun un model, de plidă, din Suedia - au apelat la medicii dermatologi şi medicii stomatologi, care au experienţă cu administrarea tratamentelor injectabile, pentru a face parte din echipele de vaccinare. Să ştiţi că problema resursei umane afectează toate ţările şi nu este o particularitate a României, mai ales în acest context al pandemiei, în care mare parte din resursa umană medicală este concentrată în a asigura asistenţa medicală a acestor categorii de pacienţi, dar şi a celorlalte categorii de pacienţi care nu au infecţie cu SARS-CoV-2”, a conchis dr. Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe