Newsflash
Știri

Strategie naţională pentru pacienţii cu arsuri

de Dorina Novac - ian. 23 2020
Strategie naţională pentru pacienţii cu arsuri

Ministrul Sănătății (MS) va elabora o strategie națională dedicată pacienților cu arsuri pentru asigurarea asistenței medicale la standarde europene.

Miercuri, 22 ianuarie, a fost organizată o primă întâlnire a grupului de lucru care s-a constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru problematica pacienţilor cu arsuri.

La întâlnire au participat reprezentanții autorităților publice din domeniu, respectiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reprezentanții pacienților, specialiști în domeniu, toți cei care sunt implicați în asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri- managerii unităților cu paturi de arși, șefi de secție, dar și cu transportul acestora- reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, reprezentanți DSU.

ministerul sanatatii 2
Sursă imagine: Facebook

 

„Pentru noi este importantă calitatea vieții pacientului și vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenței medicale la standarde europene pentru acești pacienți. Am chemat alături de noi atât reprezentanții pacienților, cât și pe cei care sunt implicați, zilnic, în tratarea acestora și am discutat despre problemele existente în ceea ce privește transportul, resursa umană și infrastuctura din domeniu”, a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan, potrivit unui comunicat de presă.

În prima ședință de lucru a fost stabilită metodologia de lucru, dar și aspecte privind situația actuală a pacienților cu arsuri.



Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe