Newsflash
Știri

Străinii caută să angajeze medicii și asistenți români

de Dr. Laura Davidescu - iul. 15 2020
Străinii caută să angajeze medicii și asistenți români

În luna iunie, personalul medical a fost cea mai căutată categorie de angajați căutați pentru joburi în străinătate.

Dacă în sistemul de stat, ofertele de muncă pentru personalul medical sunt blocate încă de la începutul stării de urgență, ele putând fi anunțate exclusiv prin intermediul Ministerului Sănătății, în mediul privat lucrurile stau cu totul altfel.

Mai mult, medicii și asistenții medicali din România au fost foarte căutați în această perioadă, după cum anunță un comunicat al platformei de recrutare eJobs. Numai în iunie, pe această platformă au fost disponibile circa 12.000 de locuri de muncă, ultimele două lună marcând o priemieră și o schimbare importantă în piață din acest punct de vedere.

“Este adevărat că ne-am confruntat cu o plecare în masă a medicilor, în ultimii ani, însă niciodată cererea de afară pentru medici, asistenți medicali sau infirmieri nu a fost atât de mare și e foarte probabil ca, până la finalul anului, acest lucru nici să nu se schimbe”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În ciuda abundenței de oferte, personalul medical nu se înghesuie să aplice la posturile din străinătate, medicina fiind abia pe locul 17 în topul domeniilor către care se orientează românii când caută un loc de muncă în afara țării. Ma mult, dacă anul trecut aproximativ 20% din numărul total de aplicări era pentru joburile din afara țării, acum, procentul a scăzut la 2%, explică reprezentantul platformei de recrutări online.

Cele mai multe oferte de muncă au fost pentru Marea Britanie și Germania (6.500, respectiv 2.100 de locuri de muncă noi, postate în luna iunie), urmate de Olanda, Danemarca, Franța, Belgia, Italia, Irlanda sau Spania.

Citește și:

Fuga de creiere - cui îi pasă?


Notă autor:

Foto: Shutterstock

ETICHETEjoburi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe