Newsflash
Știri

Stomatologie interdisciplinară

de Dan Dumitru MIHALACHE - mai 16 2016
Stomatologie interdisciplinară
În partea de nord a Capitalei, aproape de aeroportul Băneasa, s-a deschis, recent, o clinică stomatologică privată – Dental Medical –, cu servicii pentru întreg spectrul de specializări medicale: stomatologie generală, endodonție, parodontologie, chirurgie și implantologie, ortodonție, estetică dentară, pedodonție. Inițiativa realizării acestui proiect aparține unui grup de trei antreprenori români cu experiență în managementul clinicilor stomatologice: Răzvan Daraban, doctor în științe economice, ing. Virgil Pop, și dr. Anca Temelcea, șef de lucrări la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București. Potrivit acestora, în planul de funcționare al clinicii este implementat un concept foarte des enunțat în domeniu medical: interdisciplinaritatea. În cazul de față, stomatologia interdisciplinară. Practic, pacientul este preluat de unul dintre cei doi medici coordonatori ai clinicii, care stabilește, de principiu, planul de tratament. Apoi, în etapele de aplicare a terapiilor stomatologice, medicii implicați în tratamentul general îl evaluează, în echipă, și decid de comun acord intervențiile ulterioare, spune Virgil Pop: „Acest fapt duce la înjumătățirea timpului pe care pacientul îl petrece în cabinet, lucru la care contribuie și aparatura aparatura de ultimă generație cu care este dotată clinica”. Investiția totală a depășit 300.000 de euro, potrivit lui Răzvan Daraban, bani care au fost utilizați în dotarea a trei cabinete cu echipamente, fiecare în valoare de 50.000 de euro, și un centru de radiologie de aproximativ 70.000 de euro. „Cabinetele sunt gândite să respecte un regim strict aseptic, din camera de sterilizare, instrumentarul ajungând direct în cabinete, fără să se treacă prin zonele de așteptare. Avem propriul aparat de sterilizare a instrumentelor, ceea ce ne garantează că procesul de dezinfectare respectă cele mai stricte norme”, a conchis Răzvan Daraban.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe