Newsflash
Știri

Stocurile de materiale sanitare dedicate vaccinării anti COVID, majorate

de Florentina Ionescu - oct. 1 2021
Stocurile de materiale sanitare dedicate vaccinării anti COVID, majorate

CNSU a aprobat aseară o hotărâre pentru aprobarea majorării cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2.

Astfel, potrivit hotărârii nr. 76 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), vor fi majorate în țara noastră cantitățile stocurilor de urgență medicală și vor fi aduse produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva COVID-19. 

manusi medicale pandemie COVID19

Astfel, stocurile de urgență medicală vor fi majorate cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, cu seringi de unică folosință, cu ace pentru seringi, cu mănuși de unică folosință pentru consultații și cu măști de protecție de tip FFP2, conform cifrelor din tabelul de mai jos. 

Lista este prevăzută în anexa Hotărârii nr. 76. Pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor din anexă vor fi alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. 

anexa hotarare cnsu nr 76

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe