Newsflash
Știri

Ştiri pe scurt

de - aug. 23 2014
Ştiri pe scurt

De şase ori mai mulţi bani pentru ambulanţele private

 

11.758.664 de lei este valoarea totală a contractelor încheiate în 2014 de Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti cu cele şase firme private care operează ambulanţe în capitală. Faţă de 2013, suma este, la acelaşi număr de firme private implicate, de 6,6 ori mai mare. Cele mai mari creşteri au fost alocate companiei SC Scorseze Ambulanţă Privată – de nouă ori mai mulţi bani faţă de nivelul din 2013; companiei Nicomed – tot de nouă ori mai mulţi bani; Clinicii Medicale Hipocrat – de aproape opt ori mai multe fonduri; Ambulanţa BGS Medical Unit – de şase ori mai mulţi bani faţă de 2013. La nivelul României, creşterea acordată companiilor private de ambulanţă este cu 61% mai mare faţă de anul anterior, judeţele Cluj şi Constanţa numărându-se de asemenea printre regiunile unde au apărut suplimentări de fonduri rezervate ambulanţelor private. (V. M. A.)

 

Fonduri pentru cercetarea medicală

 

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că a alocat 25 de milioane de euro din cadrul Programului operaţional sectorial creşterea competitivităţii economice (POS CCE) pentru finanţarea cercetării în domeniul medical. În acest sens, instituţia a lansat în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea competiţiei, în vederea finanţării unui proiect complex de prevenire a bolilor cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, susţinut de Ministerul Sănătăţii. Competiţia, spune Eugen Teodorovici, ministru de resort, va fi lansată până la finalul acestei luni, iar documentele lansate în consultare publică sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Eligibile sunt instituţiile publice sau de drept public de interes naţional cu activitate de cercetare în domeniul sănătăţii. (D. D. M.)

 

Redeschis după cinci ani

 

Locuitorii oraşului Vaşcău (jud. Bihor) şi ai comunelor învecinate au, după o pauză de cinci ani, de la 1 august a.c., un nou centru medical de permanenţă, modern, amplasat în sala de sport a oraşului. Noul centru, deschis cu ajutorul primăriei, reuneşte o echipă de medici de familie şi asistenţi medicali, coordonată de dr. Andrei Stanciu, care poate oferi servicii medicale de urgenţă şi nu numai. Programul de funcţionare este între orele 19,00 şi 8,00, iar în zilele nelucrătoare nonstop. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe