Newsflash
Știri

Ştiri pe scurt

de - iul. 1 2013
Ştiri pe scurt

Chirurgie pro bono

   O echipă interdisciplinară condusă de dr. Sergiu Stoica, şeful secţiei de neurochirurgie din cadrul spitalului Euroclinic, a realizat – pro bono – o intervenţie la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant. Anunţul a fost făcut de membrii echipei, în urmă cu o săptămână, în cadrul unei conferinţe de presă. Aceasta este prima din seria de operaţii ce se vor efectua în cadrul unui program pro bono pe care unitatea spitalicească amintită l-a demarat, sub umbrela Clubului regal al medicilor, pentru cazurile sociale. Se intenţionează ca, în funcţie de capacitatea de a le susţine financiar, asemenea intervenţii gratuite să se efectueze lunar sau trimestrial. Specialităţile incluse în program sunt neurochirurgia, chirurgia bariatrică şi oncoginecologia. (D. D. M.)

Reguli europene pentru grupuri vulnerabile

   Săptămâna trecută, Parlamentul European a adoptat un set de reguli mai clare destinate să protejeze grupuri specifice de consumatori, precum sugarii sau copiii mici, în privinţa conţinutului şi comercializării produselor alimentare speciale, dar şi să creeze un mediu mai favorabil pentru afaceri şi să îmbunătăţească aplicarea regulilor.  Noul regulament va eficientiza regulile de pe cuprinsul UE, eliminându-le pe cele inutile sau contradictorii şi înlocuindu-le cu un cadru nou şi simplificat, care va acoperi alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici, alimentele pentru persoanele cu anumite afecţiuni şi cele de regim care înlocuiesc în întregime dieta zilnică.  Regulamentul va fi publicat în următoarele săptămâni şi va fi aplicat începând cu 2016, pentru a permite antreprizelor să-şi adapteze practicile comerciale. Niciun produs nu va trebui retras de pe piaţă. În următorii doi ani, Comisia Europeană va adopta reguli detaliate pentru alimentele acoperite de regulament şi va publica două rapoarte asupra necesităţii de a elabora, pe viitor, reguli specifice referitoare la aşa-zisul „lapte de creştere“ pentru copiii mici şi la alimentele pentru sportivi.  (Dr. M. C.)

Mai siguri în online

   Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat, miercuri, 19 iunie a.c., campania de comunicare „Siguranţa pe internet“ – suport de consiliere şi informare, care se adresează copiilor, părinţilor şi profesorilor din România. În acest sens a fost creată o platformă online – www.helpline.sigur.info   serviciu prin care, pe lângă consiliere şi informare privind utilizarea responsabilă a internetului, pot fi preluate şi sesizările privind încălcările online ale legii. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe