Newsflash
Știri

Ştiri pe scurt

de - mai 22 2013
Ştiri pe scurt

Educaţie nutriţională

   Copiii români nu consumă suficiente legume şi fructe şi nici nu beau sucuri de fructe 100%. Cel puţin aşa susţin organizatorii programului nutriţional „Cinci porţii de legume, fructe sau suc de fructe“, lansat în martie 2013. Scopul iniţiativei finanţate de Uniunea Poloneză a Producătorilor de Suc este ca, până în iulie, să convingă cât mai mulţi copii şi adulţi să urmeze recomandarea OMS de a consuma zilnic cel puţin 400–500 g de fructe şi legume, împărţite în cinci porţii. Acţiunea face parte din campaniile naţionale de educare, realizate în grădiniţele din Polonia şi din România, şi a fost adoptată în peste 400 de astfel de instituţii de învăţământ din ţara noastră. În Polonia sunt înscrise în program aproximativ 1.500 de grădiniţe. (Mirabela Viaşu)

Riscuri evaluate

   Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale împreună cu Fundaţia Română a Inimii marchează Ziua mondială a hipertensiunii arteriale (17 mai) prin acţiuni de evaluare gratuită a riscului de boală cardiovasculară şi măsurare a tensiunii arteriale, la Braşov şi Bucureşti. Se organizează, cu aceeaşi ocazie, şi sesiuni educative pentru pacienţii diagnosticaţi cu HTA. (D. D. M.)

Ghid pentru pacienţii cu lupus

   De Ziua mondială a lupusului, marcată la 10 mai, a fost lansat primul ghid scris de pacienţii cu lupus din România: „25 de răspunsuri pe care le caut atunci când am lupus“. Ghidul a fost realizat de Asociaţia Lupus România şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune şi este revizuit de un grup de medici. De asemenea, a fost lansată şi o platformă online (infolupus.ro), unde vizitatorii pot să-şi facă o idee despre ce înseamnă viaţa unui pacient cu lupus. Datele de prevalenţă arată că aproape 9.000 de români au fost diagnosticaţi cu lupus eritematos sistemic. (Mirabela Viaşu)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe