Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ştiri pe scurt

Donaţie pentru purtătorii de stomă

 

   Asociaţia Purtătorilor de Stomă Cutanată din Româniaa primit o donaţie din partea Asociaţiei Modeneze a Incontinenţilor şi Stomizaţilor, cu sprijinul Crucii Roşii Italiene şi al unui hotel din România, care a constat într-un camion de colostome, ileostome, urostome şi produse de îngrijire a protezelor (creme, substanţe de curăţat şi odorizante etc). În acest moment, în ţara noastră există peste 54.000 de persoane purtătoare de stome cutanate, ca urmare a unor boli autoimune sau a unor forme de cancer, spune dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Prof. dr. Gheorghe Iana, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), precizează că de la începutul anului şi până în prezent CASMB a alocat suma de trei milioane de lei acestui segment de pacienţi. De asemenea, mai spune acesta, perioada alocată aprobării unui dosar de obţinere gratuită a unei asemenea proteze a fost redusă la doar câteva zile. (D. D. M.)

 

Eliminarea poliomielitei până în 2018?

  

La summit-ul mondial privind vaccinurile, din 25 aprilie, de la Abu Dhabi, Global Polio Eradication Initiative a prezentat un plan pe şase ani, ce necesită un buget de 5,5 miliarde de dolari, pentru a eradica simultan toate tipurile de poliomielită – cauzate de tulpini sălbatice şi derivate din vaccin. Acest plan răspunde provocărilor operaţionale de vaccinare a copiilor, inclusiv în zonele urbane dens populate, cele greu accesibile şi de insecuritate. Se estimează că aceste eforturi de eradicare a poliomielitei ar putea aduce beneficii nete totale de 40–50 miliarde dolari până în 2035, prin costuri de tratament reduse şi câştiguri în productivitate. (Dr. M. D.)

 

Performanţe, în colaborare

 

   În perioada 22–25 aprilie a.c., la Clinica II Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, profesorii Robert Veres, şeful Clinicii de neurochirurgie din Budapesta şi doctor honoris causa al UMF „Victor Babeş“ Timişoara, şi Alexandr Laka, şeful Clinicii de ortopedie, Universitatea Prieteniei Popoarelor din Moscova, au operat, alături de specialişti români, o scolioză idiopatică juvenilă şi o scolioză lombară degenerativă, cu stenoză de canal vertebral şi deficit motor. (I. N.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC