Newsflash
Știri

Ştiri pe scurt

de - dec. 12 2012
Ştiri pe scurt

Noul Contract-cadru aşteaptă bugetul pe anul 2013

   Actualul Contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate va fi prelungit cu încă trei luni. Anunţul a fost făcut de dr. Raed Arafat, ministrul sănătăţii, în cadrul unei dezbateri publice organizate săptămâna trecută. Acesta a explicat că forma finală a Contractului-cadru trebuie să fie în concordanţă cu bugetul sănătăţii, care încă nu se cunoaşte. În ceea ce priveşte valabilitatea noului Contract-cadru, acesta este de părere că ar trebui să fie pe o perioadă de doi ani. Dr. Marius Filip, medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a ţinut să precizeze că amânarea noului Contract-cadru nu va periclita intrarea în vigoare a reţetei electronice începând cu 1 ianuarie 2013. Totodată, acesta a declarat că, în noul Contract-cadru, nu apar modificări faţă de cel actual, ci, mai degrabă, „adaptări, maturizări ale relaţiei dintre Casă şi furnizori“. (D. D. M.)

Premiile FAMV

   La 5 decembrie a.c., a avut loc a opta ediţie a ceremoniei de decernare a premiilor de excelenţă ale Fundaţiei „Acad. Marin Voiculescu“, în prezenţa foştilor preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, precum şi a prof. dr. Alexandru Oproiu şi Mircea Ionescu-Quintus. Printre laureaţii din acest an ai fundaţiei conduse de prof. dr. Mihai Voiculescu se numără acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, dr. Raed Arafat, ministrul sănătăţii, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Eugen Moţa, preşedintele Societăţii Române de Nefrologie, dr. Victor Filip ş.a. (Dr. M. D.)

Sprijin pentru comunitate

   În perioada august-noiembrie, Grupul Rompetrol a susţinut cu 45.000 de lei reabilitarea cabinetului medical din Botoşana (Suceava), ce acordă servicii gratuite pentru 2.500 de persoane. Proiectul, realizat cu ajutorul voluntarilor din comunitate, a presupus, pe lângă renovarea şi modernizarea cabinetului, dotarea cu instrumentar medico-chirurgical specific activităţii medicinii de familie. (Dr. T. G.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe