Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ştiri pe scurt

Noul Contract-cadru aşteaptă bugetul pe anul 2013

   Actualul Contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate va fi prelungit cu încă trei luni. Anunţul a fost făcut de dr. Raed Arafat, ministrul sănătăţii, în cadrul unei dezbateri publice organizate săptămâna trecută. Acesta a explicat că forma finală a Contractului-cadru trebuie să fie în concordanţă cu bugetul sănătăţii, care încă nu se cunoaşte. În ceea ce priveşte valabilitatea noului Contract-cadru, acesta este de părere că ar trebui să fie pe o perioadă de doi ani. Dr. Marius Filip, medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a ţinut să precizeze că amânarea noului Contract-cadru nu va periclita intrarea în vigoare a reţetei electronice începând cu 1 ianuarie 2013. Totodată, acesta a declarat că, în noul Contract-cadru, nu apar modificări faţă de cel actual, ci, mai degrabă, „adaptări, maturizări ale relaţiei dintre Casă şi furnizori“. (D. D. M.)

Premiile FAMV

   La 5 decembrie a.c., a avut loc a opta ediţie a ceremoniei de decernare a premiilor de excelenţă ale Fundaţiei „Acad. Marin Voiculescu“, în prezenţa foştilor preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, precum şi a prof. dr. Alexandru Oproiu şi Mircea Ionescu-Quintus. Printre laureaţii din acest an ai fundaţiei conduse de prof. dr. Mihai Voiculescu se numără acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, dr. Raed Arafat, ministrul sănătăţii, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Eugen Moţa, preşedintele Societăţii Române de Nefrologie, dr. Victor Filip ş.a. (Dr. M. D.)

Sprijin pentru comunitate

   În perioada august-noiembrie, Grupul Rompetrol a susţinut cu 45.000 de lei reabilitarea cabinetului medical din Botoşana (Suceava), ce acordă servicii gratuite pentru 2.500 de persoane. Proiectul, realizat cu ajutorul voluntarilor din comunitate, a presupus, pe lângă renovarea şi modernizarea cabinetului, dotarea cu instrumentar medico-chirurgical specific activităţii medicinii de familie. (Dr. T. G.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.