Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ȘTIRI PE SCURT

Viața Medicală
Alina SIMACHE vineri, 16 noiembrie 2018
Medicină primară adaptată secolului XXI
În perioada 25–26 octombrie 2018 a avut loc Conferinţa globală a îngrijirilor primare de sănătate, în Astana, Kazahstan. Evenimentul a reunit peste 1.200 de delegaţi din 120 de ţări, cu scopul de a îmbunătăţi starea actuală a asistenţei medicale primare. În urma discuţiilor extensive, a fost adoptată în unanimitate Declaraţia de la Astana, al cărei scop este exercitarea dreptului fundamental la sănătate.
 
Febra galbenă izbucnește:a luat zece vieţi în Etiopia
OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a trimis peste un milion de doze de vaccin împotriva febrei galbene, din fondul de urgenţă, după ce numărul deceselor cauzate de această boală a ajuns la zece. Simptomatologia include manifestări precum: febră, icter, greaţă, vărsături, mialgii și fatigabilitate. Introducerea unei campanii de imunizare naţională împotriva febrei galbene este planificată pentru anul 2020. 
 
Restricţii la vânzarea ţigărilor electronice în SUA
FDA (Food and Drug Administration) anunţă interdicţia asupra vânzărilor de ţigări electronice cu diferite arome în magazinele universale și benzinării, ordinul urmând a fi implementat  săptămâna viitoare. Autorităţile încearcă să controleze utilizarea excesivă a ţigărilor electronice, dorind să prevină crearea unor noi generaţii dependente de nicotină. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC