Newsflash
Știri

ȘTIRI PE SCURT

de Dr. Alina SIMACHE - oct. 26 2018
ȘTIRI PE SCURT
Antivenin inovator realizat prin nanotehnologie
 
Nanoparticulele injectabile ar putea fi utilizate pentru neutralizarea veninului de șarpe. Într-un studiu efectuat recent, ele au protejat șoarecii de laborator împotriva distrucţiei tisulare cauzate de veninul de cobră, fără a declanșa reacţii alergice secundare. Din cauza compoziţiei, tratamentele clasice utilizate în prezent produc frecvent reacţii alergice severe, inclusiv șocuri anafilactice. 
 
Spania ar putea deveni campioană la speranţa de viaţă
 
Potrivit statisticilor, până în anul 2040, spaniolii vor avea o medie de viaţă de 85,8 ani, depășind Japonia, Singapore și Elveţia. Statul spaniol este unul dintre puţinele state europene care oferă acces liber la serviciile de sănătate finanţate de taxele locale. Sistemul de sănătate din Spania este situat pe locul
șapte în topul mondial realizat de OMS. 
 
„Boala vacii nebune”, identificată în Marea Britanie
 
Guvernul scoţian a anunţat descoperirea unui caz de encefalopatie spongiformă bovină, cunoscută sub denumirea „boala vacii nebune”, informează Reuters. Afecţiunea a fost localizată la o fermă din Aberdeenshire, cazul fiind primul identificat în această ţară în ultimii trei ani. Zona afectată a fost pusă sub carantină. La oameni, afecţiunea este cunoscută sub denumirea de boala Creutzfeldt-Jakob.
 
Implanturile mamare, un risc pentru sănătate
 
Femeile cu implanturi mamare de silicon ar putea prezenta un risc crescut pentru anumite afecţiuni medicale, comparativ cu femeile care nu au suferit o intervenţie de augmentare mamară, arată un studiu recent publicat în Annals of Surgery. Studiul a arătat că femeile cu implanturi de silicon aveau risc crescut de sindrom Sjogren, sclerodermie și poliartrită reumatoidă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe