Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Stimularea cerebrală profundă în boala Parkinson

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 11 iunie 2021

Efectele benefice ale stimulării cerebrale profunde se resimt și la peste 15 ani de la implantarea dispozitivului.

Un studiu publicat recent în Neurology a evaluat efectele stimulării cerebrale profunde a nucleului subtalamic în cazul pacienţilor cu boală Parkinson. Potrivit rezultatelor, STN-DBS (deep brain stimulation of the subthalamic nucleus) pare să fie eficientă chiar și la mai mult de 15 ani de la implantarea dispozitivului, fiind observate beneficii clinice semnificative în ceea ce privește funcţia motorie, dar și o scădere cu 50,6% a necesarului de medicamente dopaminergice (p<0,001).

        Mai mult decât atât, pacienţii cu STN-DBS par să aibă și o îmbunătăţire a calităţii vieţii. Stimularea cerebrală profundă presupune aplicarea unor stimuli electrici cu ajutorul electrozilor implantaţi subcortical, pentru a ameliora manifestările clinice ale afecţiunilor sistemului nervos central. Stimularea nucleului subtalamic este des folosită în tratamentul simptomelor bolii Parkinson.

brain-4381325_1920

https://www.medscape.com/viewarticle/952410

Etichete: stimulare cerebrala profunda

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.