Newsflash
Știri

Stație performantă care produce oxigen, achiziționată de SJU Alba Iulia

de Dorina Novac - apr. 14 2022
Stație performantă care produce oxigen, achiziționată de SJU Alba Iulia

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a achiziționat o stație de oxigen pentru vindecarea pacienților cu COVID, dar și pentru tratamentul altor afecțiuni care necesită oxigenoterapie.

SJU Alba
Sursă imagine: Spitalul Judetean de Urgenta Alba

„Prin achiziția stației de producere oxigen sunt asigurate două surse sustenabile și continue de oxigen. Acestea pot asigura continuitatea oxigenoterapiei pacienților internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, nu numai în secția ATI COVID, ci în toate secțiile spitalului, inclusiv în condițiile creșterii consumului”, au precizat reprezentanții unității medicale.

Stația de oxigen a ajuns în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie 2022, la SJU Alba Iulia, fiind achiziționată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, apel: sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

statie performanta

„Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare prin asigurarea răspunsului în timp util și eficient al sistemului medical la criza COVID -19 și consolidarea capacitații adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SAR-CoV-2 prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatura medicala necesare pentru tratamentul pacienților”, transmite sursa citată.

Stația de producere oxigen este compusă din:

  1. Generator de oxigen de min. 60 m³/h cu sistem de încărcare butelii;
  2. Generator de oxigen de min. 60 m³/h;
  3. Statie Oxigen 2x12 butelii;
  4. Sistem central pentru monitorizarea și managementul gazelor medicale (O2).

Valoarea totală a investiției se ridică la 2.594.200 de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe