În prima săptămână de la demararea campaniei naţionale de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii, au fost vaccinate 184.489 de persoane. Peste 84.000 (45,6%) din acestea au vârsta peste 65 de ani. Conform Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în prima săptămână a lunii noiembrie nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul infecţiilor respiratorii acute raportate se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 81.722 de infecţiirespiratorii acute şi pneumonii, din care doar 5.222 au necesitat internare. (...)"> Startul campaniei de vaccinare antigripală - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Startul campaniei de vaccinare antigripală

de Serviciul de presă al MS - nov. 19 2010
Startul campaniei de vaccinare antigripală

   În prima săptămână de la demararea campaniei naţionale de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii, au fost vaccinate 184.489 de persoane. Peste 84.000 (45,6%) din acestea au vârsta peste 65 de ani. Conform Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în prima săptămână a lunii noiembrie nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul infecţiilor respiratorii acute raportate se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 81.722 de infecţii
respiratorii acute şi pneumonii, din care doar 5.222 au necesitat internare. (...)

În acest an, MS va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire (peste 65 de ani, cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical), conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe