Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Startul campaniei de vaccinare antigripală

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 19 noiembrie 2010

   În prima săptămână de la demararea campaniei naţionale de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii, au fost vaccinate 184.489 de persoane. Peste 84.000 (45,6%) din acestea au vârsta peste 65 de ani. Conform Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în prima săptămână a lunii noiembrie nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul infecţiilor respiratorii acute raportate se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 81.722 de infecţii
respiratorii acute şi pneumonii, din care doar 5.222 au necesitat internare. (...)

În acest an, MS va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire (peste 65 de ani, cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical), conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC