Newsflash
Știri

Start pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate

de Cristina GHIOCA - mar. 10 2023
Start pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate

Unităţile sanitare ale căror proiecte au fost acceptate pot începe dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate cu fonduri din Planul Naţional de Redresare și Rezilienţă (PNRR).

Contractele au fost semnate și au plecat spre beneficiari, a anunţat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă. Din cele peste 140 de proiecte depuse de instituţii medicale și autorităţi locale au fost selectate 69. 

Ministrul Sănătății: „Vom dota 3.000 de cabinete de medicină de familie prin PNRR” 

Alexandru Rafila

Fondurile totale destinate dezvoltării de ambulatorii de specialitate se apropie de un miliard de lei. Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de construcţie, reabilitare și dotare a ambulatoriilor de specialitate și vor trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor. În acest context, ministrul Sănătăţii a evidenţiat importanţa ambulatoriului de specialitate în sistemul medical:

„Acolo se pot realiza analize medicale, radiologie, ecografie, consultaţii multidisciplinare. De asemenea, pot fi implicate în programe de screening. (...) Pacientul poate primi un diagnostic rapid și un tratament adecvat.(...) Lucrul acesta – servicii medicale aproape de cetăţeni – este una dintre priorităţile Ministerului Sănătăţii”.

Totodată, el și-a exprimat speranţa că, până la finalizarea lucrărilor, serviciile medicale ambulatorii „să fie încurajate” în viitorul contract-cadru. 

Mesajul ministrului Rafila de Ziua Internațională a Femeii 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe