Newsflash
Știri

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

de Dorina Novac - sept. 14 2020
Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

Starea de alertă va fi prelungită în România cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 septembrie, conform hotărârii adoptate de Guvern. S-au stabilit și regulile de protecție sanitară la alegerile din 27 septembrie.

Guvernul s-a reunit astăzi în ședință pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. De asemenea, au fost stabilite reguli de protecție sanitară pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

hotarare guvern
Sursă imagine: Pixxabay

 

„Începând cu data de 15 septembrie 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă 2 /15 şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (...)”, se arată în hotărârea de Guver.

La finalul şedinţei de luni a Guvernului, secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat că se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor stabilite pentru mitingurile electorale, scrie mediafax.ro.

Potrivit lui, manifestațiile vor fi permise cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații deschise, respectând toate regulile care sunt impuse prin ordinul  ministrului Sănătății și a ministerelor de resort, care sunt ordine comune.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe