Newsflash
Știri

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile: nu vor fi introduse noi restricții

de Florentina Ionescu - iul. 16 2020
Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile: nu vor fi introduse noi restricții

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri, 15 iulie, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. El a anunțat că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile.

Președintele a precizat la începutul discursului său că a analizat situația epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare și astfel s-a luat decizia de prelungire a stării de alertă.

klaus iohannis 15 iulie 2020

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!”, a spus ieri președintele României.

El a făcut apel la respectarea măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2:

„Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!”.

Nu vor fi noi restricții

În aceste condiții, a explicat președintele țării, „în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile”.

„Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Declarația completă poate fi citită aici.


Notă autor:

Sursa foto: www.presidency.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe