Newsflash
Știri

Standardele europene de îngrijire a sănătății nou-născutului – Broșură informativă

de Dorina Novac - iul. 5 2021
Standardele europene de îngrijire a sănătății nou-născutului – Broșură informativă

EFCNI a elaborat o serie de standarde, organizate pe topicuri, care cuprind toate aspectele îngrijirii nou-născutului, a anunțat Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov.

brosura

„Am primit de la Asociația UNU și UNU următoarea informare, cu siguranță unii dintre cei care urmăresc pagina noastră sunt interesați: Standardele Europene de îngrijire a sănătății nou-născutului – Broșură informativă dezvoltată de EFCNI. Îngrijirea prematurilor diferă de la o țară europeană la alta. Din acest motiv, EFCNI a elaborat o serie de standarde, organizate pe topicuri, care cuprind toate aspectele îngrijirii acestei categorii de pacienți, cu scopul de a uniformiza modul de îngrijire la nivel european și de a crește calitatea îngrijirilor acordate nou-născuților înainte de termen, sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere”, se arată într-o postare pe Facebook.

Broșura poate fi descărcată în limba română, fiind tradusă prin implicarea dr. Maria Livia Ognean, membru al Asociației Române de Neonatologie, dr. Andreea Avasiloaiei, secretar al Asociației Române de Neonatologie și Corina Croitoru, președintele Asociației Unu și Unu.

„Traducerea acestei broșuri informative este un primul pas în acest demers, deoarece ne dorim alinierea standardelor de îngrijire a nou-născuților în România cu cele elaborate de EFCNI”, transmite Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov.

Broșura poate fi descărcată AICI. Standardele despre care se discută sunt deocamdată în limba enleză și pot fi vizualizate aici: http://newborn-health-standards.org/.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe