Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SRM: „Unii pacienți cu COVID-19 pot dezvolta co-infecții bacteriene”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 noiembrie 2020, ora 12:16

Societatea Română de Microbiologie trage un semnal de alarmă în Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene (World Antimicrobial Awareness Week 2020).

Un mesaj publicat de reprezentanții Societății Române de Microbiologie (SRM) atrage atenția asupra rezistenței la antibiotice:

„Antibioticele acționează doar împotriva infecțiilor bacteriene. Mai mult, utilizarea inadecvată a antibioticelor crește riscul rezistenței la acestea, ceea ce înseamnă un risc chiar și în cazul infecțiilor simple. Unii pacienți cu COVID-19 pot dezvolta co-infecții bacteriene, și în acest caz medicii pot prescrie antibiotice pentru a trata infecția bacteriană secundară la pacienții respectivi”, se arată pe pagina oficială a SRM.

antibioticele nu previn covid

Potrivit OMS, Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene are scopul de a crește gradul de conștientizare asupra rezistenței antimicrobiene la nivel global și de a încuraja cele mai bune practici în rândul populației generale, profesioniștilor din domeniul sănătății și nu numai, pentru a evita răspândirea infecțiilor rezistente la medicamente.

„Mai mulți factori – inclusiv folosirea excesivă a medicamentelor la oameni, la animalele din gospodărie, în agricultură, precum și accesul precar la apă curată, la serviciile de canalizare și la igienă – au accelerat la nivelul întregii lumi rezistența la antimicrobiene”, se arată într-un comunicat de presă recent al Organizației Mondiale a Sănătății.

Etichete: rezistenta la antibiotice antimicrobiene administrare antibiotice consum antibiotice antibiotice saptamana mondiala de constientizare a antimicrobienelor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC