Newsflash
Știri

SRI: Spitalele din țară au un nivel scăzut de securitate cibernetică

de Dorina Novac - aug. 3 2021
SRI: Spitalele din țară au un nivel scăzut de securitate cibernetică

În contextul atacului cibernetic ransomware derulat asupra Spitalului Witting din Capitală, SRI a informat ministrul Sănătății și ministrul Transporturilor și Infrastructurii cu privire la modul de derulare a atacului.

Serviciul Român de Informații (SRI) a punctat, în informare, vulnerabilitățile de care au profitat atacatorii și a transmis beneficiarilor o serie de măsuri de implementat în regim de urgență, în vederea limitării efectelor generate de atac precum și prevenirii unor viitoare atacuri ransomware.

securitate cibernetica

Potrivit sursei citate, astfel de atacuri împotriva unor spitale din România reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică existent și subliniază necesitatea stringentă de implementare a unor măsuri și politici de securitate specifice.

„Atacurile de tip ransomware, deși sunt de complexitate medie-redusă, pot genera disfuncții majore în activitatea efectivă derulată de instituțiile din domeniul sănătății. În vederea asigurării unui flux constant de servicii medicale, este necesară adoptarea unei decizii centralizate care să impună obligativitatea adoptării unor măsuri minimale de securitate cibernetică la nivelul instituțiilor din domeniul sănătății”, transmite SRI.

Reprezentanții SRI subliniază că asigurarea securității cibernetice în domeniul sănătății prezintă un nivel crescut de relevanță, inclusiv în contextul rolului esențial în gestionarea unor situații de criză, precum cea generată de pandemia de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe