Newsflash
Știri

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci va avea o clădire nouă cu heliport

de L. Budin - dec. 21 2022
Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci va avea o clădire nouă cu heliport

S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unei noi clădiri la Spitalul municipal din Tecuci, în cadrul unei investiții de peste 172 de milioane lei - peste 35 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate privind construcţia unei clădiri noi cu heliport la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, valoarea investiţiei fiind de 172.429.365 de lei.

heliport-tecuci
Sursă foto: Facebook Costel Fotea

 

În noua clădire a spitalului vor funcţiona Blocul Operator, Ortopedia şi Traumatologia, secţia de Chirurgie Generală, secţia ATI, secţia de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine şi compartimentul de Sterilizare, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Galați, preluat de Agerpres.

Este o investiţie extrem de importantă şi de necesară pentru zeci de mii de pacienţi din Tecuci şi zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiş şi un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate şi patru săli moderne pentru intervenţii chirurgicale. Noul corp al spitalului va fi legat de spaţiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Țara unde spitalizările asociate gripei sunt mai multe ca internările COVID

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe