Newsflash
Știri

Spitalul Modular de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI

de Dorina Novac - oct. 13 2021
Spitalul Modular de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI

La Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, s-au operaționalizat, miercuri, 24 de paturi ATI, sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a precizat că primii șase pacienți au fost programați să sosească în această unitate medicală miercuri, 13 octombrie, începând cu ora 15:30.

spital mobil

Pentru susținerea acestui efort, ministrul apărării naționale a dispus suplimentarea personalului MApN detașat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenți medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi, 14 octombrie.

„Astfel, la Lețcani va acționa o echipă de 35 de persoane detașate de la MApN - medici, ofițeri de logistică și stat major, asistenți medicali și brancardieri, care va coordona activitățile Spitalului Modular Lețcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași”, transmite MApN.

Spitalul modular, care funcționează ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, a operaționalizat, începând din seara zilei de 12 octombrie, paturile de secție boli infecțioase pentru pacienții cu forme medii de boală și a primit, în cursul acestei nopți, primii zece astfel de pacienți.

„În funcție de disponibilitățile tehnice și de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Lețcani poate crește gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe