Newsflash
Știri

Spitalul Militar din Timișoara are un sistem modular pentru COVID-19

de Florentina Ionescu - iul. 22 2020
Spitalul Militar din Timișoara are un sistem modular pentru COVID-19

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara și-a început activitatea.

Acest sistem medical modular de izolare și tratament (SMMIT) din Timișoara funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din localitate, se arată într-un comunicat remis redacției.

spital militar timisoara2

Secția și-a început activitatea medicală ieri, 21 iulie. Aici urmează să fie tratate cazurile cu formă ușoară sau medie de infecție cu coronavirusul SARS-COV-2, cel care cauzează COVID-19.

„La acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurării suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament”, se precizează în comunicatul de presă.

Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.

Personalul medical care își desfășoara activitatea în această secție externă este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioada de șase luni pentru sprijin epidemiologic.


Galerie imagini (2)


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/SpitalulMilitarTimisoara

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe