Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Județean Ploiești a primit paturi de terapie intensivă și aparatură medicală

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 31 martie 2021, ora 15:06

Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Ploiești a primit sub formă de sponsorizare două paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate și infuzomate.

Acestea au fost achiziționate și oferite de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul partenerilor săi. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 75.000 de dolari, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Fundatia pentru Smurd, paturi ATI Ploiesti (4)Fundatia pentru Smurd

Echipamentele medicale donate cu sprijinul Rompetrol - KMG International acoperă întreaga gamă de cerințe clinince și oferă pacienților în stare critică monitorizare și îngrijire pe termen lung la standarde înalte de terapie intensivă. Astfel capacitatea de tratament ATI la nivelul Spitalului Județean Ploiești a crescut la 20 pacienți simultan.

„Situația pandemică cu care ne-am confruntat în ultimul an a scos la iveală atât necesitățile de dotare cu sisteme performante în număr adecvat a unităților sanitare aflate în linia întâi, dar și implicarea și responsabilitatea socială a companiilor care activează în țara noastră. Un astfel de exemplu este demersul de față prin care Rompetrol dotează secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, crescând astfel capacitatea tehnică și calitatea îngrijirilor medicale acordate în acest spital”, a declarat Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Etichete: terapie intensiva terapie intensivă Anestezie și terapie intensivă raed arafat SMURD donatie echipamente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC