Newsflash
Știri

Spitalul Județean de Urgență Galați va avea un heliport medical

de Dorina Novac - iul. 1 2022
Spitalul Județean de Urgență Galați va avea un heliport medical

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galați va avea un heliport medical, primul din regiune, dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte.

heliport
Sursă imagine: Costel Fotea // Facebook

„Am semnat contractul de lucrări pentru a construi la Galați primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte și pentru a extinde parcarea supraetajată cu încă un etaj, adică alte 151 de noi locuri de parcare”, a anunțat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unității medicale va avea 466 de locuri de parcare.

„Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean și va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe prin intermediul unei pasarele și a două lifturi exterioare, astfel încât pacienții să fie transferați cât mai repede la serviciul de urgență. Din păcate, pentru realizarea acestor lucrări este nevoie ca actuala parcare să fie închisă”, a subliniat Costel Fotea.

Până la emiterea ordinului de lucrări mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de şantier şi obţinute diverse avize şi autorizaţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe