Newsflash
Știri

Spitalul Grigore Alexandrescu a primit echipamente pentru secțiile de ORL și ortopedie

de Dorina Novac - iun. 15 2021
Spitalul Grigore Alexandrescu a primit echipamente pentru secțiile de ORL și ortopedie

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a primit echipamente în valoare de 152.000 de euro pentru secțiile de ORL și ortopedie.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ 80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală.

Spitalul Grigore Alexandrescu
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” // Facebook

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziție, pentru un diagnostic acurat și rapid, o instalație de radiologie mobilă C-arm de ultimă generație.

„Aparatul de radiologie mobil performant este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc. De fapt, este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate, precum cele din scolioză”, se arată într-un comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este vital chirugului în timpul intervențiilor chirugicale ortopedice.

Totodată, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi.

„Organizația Salvați Copiii va pune la dispoziția medicilor de la secția ORL instrumentar de specialitate de chirurgie constând în: 2 anse amigdalectomie/adenoidectomie eves 280mm, 1 ansă amigdalectomie/adenoidectomie, 6 departatoare gură whitehead, 4 mânere chirurgicale, 15 pense (arteriale, țesuturi, pansare, universale), 4 foarfece, 3 retractoare, 2 suporturi de ace, 2 perforatoare (sfenoid, circular), 3 telescoape, deflector prismatic de lumină, bronhoscop și un motor pentru chirurgie otologică”, transmite sursa citată.

Dotările celor două secţii completează lista de lucrări de intervenţii şi echipamente medicale pe care Salvaţi Copiii le-a demarat de la începutul anului pentru a consolida capacitatea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” de a trata copiii cu patologii diverse, care ajung aici din întreaga ţară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe