Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul din Mioveni, secție de ATI nefolosită și lipsă de medici

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 5 august 2020, ora 11:10

La Spitalul Orășenesc din Mioveni, singurul spital de stat construit de la zero în ultimele trei decenii, există o secție de ATI care stă nefolosită, din lipsă de medici. La această unitate este nevoie urgentă de medici infecționiști și de specialiști în ATI.

Potrivit Mediafax, unitatea sanitară din Mioveni are o problmă: lipsa medicilor. Aici ar fi nevoie de cel puțin opt medici de ATI, însă există posturi de infecționiști și de asistenți medicali încă neocupate. 

spitalul mioveni

Mediafax îl citează pe primarul din Mioveni, care a declarat că cei care vor să vină la Spitalul Orășenesc Mioveni primesc salariu mare.

Cu tot cu gărzi și sporuri, dar și în funcție de grad și de vechime, sursa citată spune că se poate ajunge la un salariu de 30.000 de lei, în mână.

Din păcate, din cauza procedurilor actuale, pe perioada stării de alertă, posturile în această unitate medicală (cât și în celelalte spitale) nu pot fi ocupate prin concurs.

„Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri”, a declarat dr. Horia Trăilă, managerul Spitalului Mioveni, citat de Mediafax. 

Acesta a mai spus că în acest moment practic, în spital, este o secţie de șapte paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici. 

Sursa foto: www.facebook.com/SpitalulOrasenescMioveni

Etichete: spitalul mioveni lipsa de medici sectie ATI covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC