Newsflash
Știri

Spitalul din Mioveni, secție de ATI nefolosită și lipsă de medici

de Florentina Ionescu - aug. 5 2020
Spitalul din Mioveni, secție de ATI nefolosită și lipsă de medici

La Spitalul Orășenesc din Mioveni, singurul spital de stat construit de la zero în ultimele trei decenii, există o secție de ATI care stă nefolosită, din lipsă de medici. La această unitate este nevoie urgentă de medici infecționiști și de specialiști în ATI.

Potrivit Mediafax, unitatea sanitară din Mioveni are o problmă: lipsa medicilor. Aici ar fi nevoie de cel puțin opt medici de ATI, însă există posturi de infecționiști și de asistenți medicali încă neocupate. 

spitalul mioveni

Mediafax îl citează pe primarul din Mioveni, care a declarat că cei care vor să vină la Spitalul Orășenesc Mioveni primesc salariu mare.

Cu tot cu gărzi și sporuri, dar și în funcție de grad și de vechime, sursa citată spune că se poate ajunge la un salariu de 30.000 de lei, în mână.

Din păcate, din cauza procedurilor actuale, pe perioada stării de alertă, posturile în această unitate medicală (cât și în celelalte spitale) nu pot fi ocupate prin concurs.

„Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri”, a declarat dr. Horia Trăilă, managerul Spitalului Mioveni, citat de Mediafax. 

Acesta a mai spus că în acest moment practic, în spital, este o secţie de șapte paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici. 


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/SpitalulOrasenescMioveni

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe