Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni din Argeș, dotat cu stație de oxigen

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 1 februarie 2021, ora 11:00

O staţie de oxigen cu 65 de prize a fost pusă în funcţiune la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni. Instalația de distribuție a oxigenului medicinal este esențială pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a fost dotat cu stație de oxigen, a anunţat, vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.

statie de oxigen

Noua stație are 65 de prize pentru distribuția oxigenului medical și deservește saloanelor de la parter și etajul unu.

„Conform specialiștilor, terapia cu oxigen este extrem de importantă pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Se cunoaște faptul că, din data de 25 iulie 2020, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni funcționează ca unitate COVID-19 destinată pacienților cu infecție SARS-CoV-2 pentru asistarea cazurilor ușoare și medii. Sănătatea rămâne un domeniu prioritar pentru noi, domeniu pe care îl vom susține și în care vom continua să investim”, a precizat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș.

Din luna iulie 2020 și până în prezent, La Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni au fost internați 535 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Etichete: infectati cu SARS-CoV-2 statie de oxigen pacienti cu COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.