Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Boli Infecţioase din Iași a primit 30 de flacoane de Remdesivir

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 24 august 2020, ora 15:20

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași a primit 30 de flacoane de Remdesivir, medicament cu ajutorul căruia pot fi trataţi unii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Potrivit Agerpres, anunțul a fost făcut de managerul spitalului, dr. Carmen Dorobăț. Ea  a mai precizat că din partea Ministerului Sănătăţii au primit truse pentru recoltare şi transportul probelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

spitalul boli infectioase
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iaşi/ Facebook

 

„Avem toate medicamentele pe care am putea să le vrem la ora aceasta pentru aceşti pacienţi infectaţi cu coronavirus. (...) În momentul de faţă lucrăm la parametri maximi. Azi dimineaţă erau doar trei locuri libere la noi în spital, aşteptam să se facă externări la Spitalul CFR”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ.

Aceasta a mai spus că la Spitalul Militar Iași şi la Spitalul Clinic de Recuperare Iași nu mai sunt locuri libere.

„Din nefericire, din cauza numărului mare de persoane infectate, judeţul Iaşi se situează pe locul trei la nivel naţional. Este greu să manageriem situaţia din cauza gradului de ocupare în spitalele suport, şi în mod special al locurilor libere care ar necesita şi tratament cu oxigen”, a adăugat managerul instituției medicale.

De la începutul pandemiei şi până în momentul de faţă, la unitatea medicală au fost îngrijiţi peste 2.000 de persoane confirmate cu COVID-19, scrie Agerpres.

Etichete: remdesivir pacienti covid-19 SARS–CoV–2 spital COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.