Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Aiud: cei angajaţi temporar în pandemie rămân fără loc de muncă

Viața Medicală
L. Budin vineri, 20 mai 2022, ora 12:57

„Ne-aţi angajat când eraţi disperaţi, ne-aţi folosit şi acum ne aruncaţi” a fost mesajul inscripţionat pe un banner purtat de protestatari, al căror contract expiră după data de 6 iunie.

Zeci de persoane care au fost angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud, unitate care a funcţionat ca spital suport pentru bolnavii COVID din Alba, au protestat joi, 19 mai, în curtea unităţii, pentru că, din luna iunie, rămân fără loc de muncă, informează Agerpres

aiud2
Sursă foto: Facebook Ziarul Unirea

 

Un număr de 67 de persoane au fost angajate pe perioadă determinată, după izbucnirea pandemiei. Oamenii speră ca, ca după 6 iunie, când le expiră contractul, să aibă posibilitatea să rămână în continuare angajaţi.

Protestatarii susţin că cei angajaţi temporar, asemenea lor, la spitalele din Alba Iulia, Blaj şi Cugir, au fost încadraţi. Ei cer să fie organizat concurs pentru a putea rămâne în sistemul medical.

La spitalele din Alba Iulia, Blaj, Cugir au fost angajaţi, iar la noi, că a fost ATI COVID, nu. Aici au fost tratate cele mai grave cazuri de COVID-19 din judeţ. Ne usturau tălpile de la picioare când ieşeam din tură, de cât umblam”, a spus o angajată.

Unul dintre medicii spitalului a apreciat că oamenii merită o şansă să rămână, schema de personal fiind subdimensionată. El a spus, de exemplu, că spitalul va rămâne cu un singur brancardier la 200 de pacienţi.

O sindicalistă a subliniat că aceşti angajați au dus greul pe perioada pandemiei.

În lipsa fondurilor de la bugetul local, conducerea unităţii susţine că ar fi normală o asigurare a finanţării de la centru, pentru cel puţin încă 6 luni.

Consilierii locali ai municipiului au luat decizia de a trimite o solicitare către ministrul Alexandru Rafila, pentru a lămuri problema din punct de vedere legal și financiar, arată alba24.ro.

Avem nevoie urgent de asistenţi medicali

Bihor: șase asistente medicale au primit premiul „Dr. Mózes Carol”

Etichete: spitalul municipal aiud proteste angajati temporar perioada pandemiei prelungire contracte

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.