Newsflash
Știri

Spitale militare din țară extind capacitățile de preluare a pacienților COVID-19

de Dorina Novac - nov. 13 2020
Spitale militare din țară extind capacitățile de preluare a pacienților COVID-19

Spitalele militare de la Sibiu şi Galaţi își extind capacităţile de preluare a pacienţilor COVID-19, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național.

spitale militare covid
Sursă imagine: Spitalul Militar de Urgență „ Dr. Aristide Serfioti” Galați/ Facebook

Astfel, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu își va extinde, începând din data de 13 noiembrie, capacitățile de tratare a pacienților pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2.

„Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situații de Urgență, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. Capacitatea de tratament a pacienților cu forme medii și severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeași zi, de la șase la 15 paturi”, transmite MApN.

De asemenea, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” din Galați a început, în seara zilei de 12 noiembrie, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi.

„Pentru tratarea cazurilor medii și severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienților cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv și două, noninvaziv)”, informează sursa citată.

Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galați va prelua pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

„Membrii echipei manageriale a spitalului militar din Galați au o vastă expertiză în organizarea și operaționalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unității medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Județean de Urgență din Deva în perioada stării de urgență”, precizează reprezentanții MApN.

În continuare, spitalele militare din Iaşi şi Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID-19, venind astfel în sprijinul populaţiei din zonele respective, puternic afectată.

La spitalul de campanie ROL 2, de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfășurate în prezent la SMMIT Timișoara și SMMIT Constanța.

Conform MApN, Institutul Medico-Militar sprijină Direcțiile de Sănătate Publică ale Municipiului București și județului Mureș pe două linii de efort - studenți din anii 2 și 3 își desfășoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaționalizate de cele două DSP-uri, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Totodată, 62 de studenți din anii 4, 5 și 6 de la IMM București și 17 de la IMM Târgu Mureș s-au oferit voluntari pentru a-și desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe