Newsflash
Știri

Spital vienez: românii, pe primul loc la capitolul pacienți străini

de L. Budin - mai 9 2022
Spital vienez: românii, pe primul loc la capitolul pacienți străini

Românii sunt pe primul loc, la capitolul pacienți internaționali, în cadrul spitalului Wiener Privatklinik. WPK vrea să deschidă o a treia reprezentanță în România, la Cluj.

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, listat în 2021 și 2022 în clasamentul celor mai bune spitale din lume, a înregistrat o creștere cu peste 32% a numărului de pacienți români în primele 3 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat. Circa 300 de români au fost tratați în perioada ianuarie – martie a.c. În prezent, românii reprezintă 35% din pacienții internaționali.

wpk
Sursă foto: Facebook Wiener Privatklinik - WPK Romania

 

Rezultatul vine ca urmare a dezvoltării constante a serviciilor de suport, pe piața românească, dar și în contextului războiului din Ucraina, care a determinat o reducere a pacienților ruși, aceștia ocupând în trecut o pondere importantă din pacienții străini, se precizează în comunicat.

Anul acesta, Wiener Privatklinik are în plan să deschidă cea de-a treia reprezentanță în România, la Cluj, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală și de Est. Totodată, în cadrul aceleiași strategii, spitalul a început promovarea și dezvoltarea serviciilor și în Bulgaria.

Wiener Privatklinik este spitalul privat cu cea mai mare adresabilitate de pacienți internaționali din regiune. Anual, WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% din acestea sunt pentru pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală și de Est.

Circa 60% din pacienții români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice, inclusiv chirurgie oncologică, disponibile în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center. Cele mai frecvente patologii oncologice tratate în această perioadă au fost cancerul de sân și cancerul pulmonar, principalele forme de cancer în rândul femeilor, respectiv bărbaților, urmate de cancer de colon, tumori ORL,  pancreatic și de prostată, se arată în comunicat.

Pacienții români au efectuat și intervenții chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, cardiovasculare, chirurgia nervilor periferici și chirurgie reconstructivă. Alte servicii solicitate au fost consultațiile de second opinion în privința diagnosticului primit sau a planului de tratament, dar și pachetele personalizate de check-up medical.

Pe lângă pacienții care au călătorit la Viena pentru tratamente, pacienții români solicită și consultații medicale online cu experți austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Cele mai solicitate consultații medicale în primele 3 luni ale anului au fost cele de oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

Dacă în urmă cu 6 ani, când am lansat primul nostru birou în România, ponderea pacienților români era de aproximativ 10% din totalul pacienților internaționali, de atunci aceasta a crescut semnificativ. Aceștia beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română, sunt consiliați în alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitată.  Întregul proces de accesare a serviciilor noastre medicale este astfel mult mai ușor și mai rapid”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al spitalului vienez.

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități și deține 10 centre de competență.

Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford, se mai arată în comunicat.

OMS: decesele COVID în lume sunt de trei ori mai mari decât cele raportate oficial

S-a redeschis secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Constanța

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe