Newsflash
Știri

Specialiștii angajați în perioada stării de alertă rămân în sistemul de sănătate

de Dorina Novac - apr. 12 2022
Specialiștii angajați în perioada stării de alertă rămân în sistemul de sănătate

Cei 2.000 de specialiști angajați în perioada stării de alertă în direcțiile de sănătate publică și în serviciile de ambulanță vor putea fi menținuți în sistemul de sănătate.

Prin Hotărârea aprobată luni de Guvern a fost stabilit cadrul legal pentru organizarea examenelor în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul angajat, pe perioada stării de alertă, pe cele 2.000 de posturi, aprobate pentru personalul contractual din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Bucureşti și al serviciilor de ambulanță județene și Serviciului de Ambulanță Bucureşti – Ilfov.

specialistii angajati

„Sunt oameni care au muncit enorm, care au asigurat capacitatea de luptă împotriva pandemiei și au menținut sistemul de sănătate în stare de funcționare. Criza a fost depășită cu bine și datorită lor. (...) E o decizie corectă și benefică, prin care sistemul public de sănătate din România primește 2000 de profesioniști pe care ne putem baza în continuare”, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Baciu.

De asemenea, documentul aduce o serie de modificări ale structurii organizatorice în vederea eficientizării activității și a creșterii capacității administrative a Ministerului Sănătății.

„În cadrul ministerului se va înființa o structură de specialitate în vederea implementării reformelor și de monitorizare a stadiului de îndeplinire a țintelor și jaloanelor cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență, mecanism prin care România poate accesa fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență”, se arată într-un comunicat de presă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe