Newsflash
Știri

Sorina Pintea: „Vreau să discut cu reprezentantul asociaţiei spitalelor”

de Cristina GHIOCA - iun. 21 2019
Sorina Pintea: „Vreau să discut cu reprezentantul asociaţiei spitalelor”

În România este nevoie de o asociaţie a spitalelor, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la prima ediţie a Forumului Naţional al Spitalelor, desfășurată la București în perioada 18-19 iunie.

În România este nevoie de o asociaţie a spitalelor, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la prima ediţie a Forumului Naţional al Spitalelor, desfășurată la București în perioada 18-19 iunie.


„Este nevoie de o asociaţie a spitalelor în România. Acesta ar trebui să fie unul dintre scopurile acestui Forum. Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociaţii. Vreau să îl pun la masă pe acest reprezentant, să negocieze inclusiv cu ministrul Finanţelor”, a afirmat Sorina Pintea. La rândul său, Beatrice Mahler-Boca, managerul Institutului „Marius Nasta”, a subliniat că, indiferent de numele pe care îl va purta, viitoarea asociaţie a spitalelor trebuie formată din persoane fizice.

Pe de altă parte, Sorina Pintea a declarat că a lansat o provocare partidelor politice, dar și președintelui, pentru a semna un Pact pentru Sănătate, întrucât „în acest domeniu nu trebuie să existe culoare politică”, deoarece „sănătatea este a noastră, a tuturor”.

Totodată, ministrul Sănătăţii a anunţat că managerii de spitale pot scoate posturile disponibile la concurs. Sorina Pintea a adăugat că anul trecut a fost anul investiţiilor în oameni în sistemul sanitar, anul acesta este al investiţiilor în echipamente, iar anul viitor – al extinderii programelor naţionale. În acest context, ministrul Sănătăţii a subliniat că în medicina preventivă este nevoie de programe sustenabile și a amintit Planul Naţional al Hepatitelor, un program lansat anul acesta, bugetat și care funcţionează.

De asemenea, potrivit acesteia, Planul Naţional pentru Cancer a fost regândit și va fi primi finanţare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe