Newsflash
Știri

Soluţii pentru cancerul pulmonar

de Cristina GHIOCA - dec. 17 2021
Soluţii pentru cancerul pulmonar

Alinierea României la Planul European pentru combaterea cancerului ar putea oferi mai multe șanse la viaţă pacienţilor cu cancerul pulmonar, au afirmat specialiștii din domeniu într-un webinar.

Prin intermediul programului european, în perioada 2021-2027 ar trebui să se pună bazele unui management uniformizat al cancerului în întreaga Europa, a afirmat prof. dr. Maria Puiu.

Obiectivele acestuia vizează: screening pentru grupul de persoane aflate la risc, un diagnostic precoce, tratament personalizat și îngrijire post-tratament.

La îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor ar putea contribui și vaccinarea anti-COVID. Prof. dr. Ruxandra Ulmeanu a arătat că, în contextul pandemiei, diagnosticarea cancerului pulmonar s-a făcut cu și mai mare întârziere: „Ca noi să nu fim blocaţi și să asigurăm diagnosticul corect, oamenii trebuie să înţeleagă că e foarte important să se vaccineze. Dacă se vor vaccina, nu va mai fi valul 15 sau 16 care ne va bloca cu totul și o să intrăm în normal, putând astfel să oferim un suport pentru toate bolile respiratorii”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe