Newsflash
Știri

Solidaritatea Sanitară: Testarea gratuită a tuturor lucrătorilor din Sănătate, soluția optimă

de Dorina Novac - oct. 19 2021
Solidaritatea Sanitară: Testarea gratuită a tuturor lucrătorilor din Sănătate, soluția optimă

Toți salariații din Sănătate trebuie testați gratuit, indiferent dacă s-au vaccinat anti-COVID sau nu, au precizat reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” .

COVID Test

„Testarea gratuită a tuturor lucrătorilor din Sănătate este soluția optimă! A fost una dintre soluțiile pe care Solidaritatea Sanitară a cerut-o la începutul pandemiei, este și acum. Utilizarea coerciției legislative, respectiv obligativitatea plății testării de către salariatul nevaccinat, nu aduce cu sine ieșirea din actuala situație dezastruoasă, situație de care nu mai este cazul să amintim cine este vinovat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federației.

Sindicaliștii subliniază că toți salariații din Sănătate trebuie testați gratuit indiferent în ce situație se află, vaccinat sau nevaccinat, recunoscându-se concomitent dobândirea imunității prin cele două forme: vaccin sau trecerea prin boală.

„Campania pro-activă de vaccinare trebuie să continue, într-o altă formă decât până acum, pornind de la datele reale legate de procentul salariaților vaccinați (pe care nu le avem prezentate nici la acest moment în mod transparent, pe fiecare categorie de salariați) și de la identificarea cauzelor pentru care o parte a salariaților nu s-a vaccinat încă, pentru a putea interveni în sensul convingerii lor și nu al obligării”, transmite sursa citată.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe