Newsflash
Știri

Solidaritatea Sanitară: Guvernul a transmis CES forma de OUG pentru pensia de urmaș

de Dorina Novac - iul. 20 2021
Solidaritatea Sanitară: Guvernul a transmis CES forma de OUG pentru pensia de urmaș

Acordarea pensiei urmașilor lucrătorilor din sănătate căzuți la datorie stagnează de peste un an de zile, au precizat reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Principalul argument al Guvernului, la diferitele întâlniri în care „Solidaritatea Sanitară” a cerut rezolvarea acestei probleme, ținând de lipsa unor reglementări/norme de aplicare a legii.

pensie de urmas

„Recent, guvernul a transmis către Consiliul Economic și Social, pentru avizare, proiectul de ordonanță de urgență care modifică și completează prevederile legii nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, astfel încât acest drept să devină aplicabil de facto”, au transmis reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe