Newsflash
Știri

Solidaritatea Sanitară: Angajații din Sănătate ies marți în stradă

de Dorina Novac - dec. 27 2021
Solidaritatea Sanitară: Angajații din Sănătate ies marți în stradă

Angajaţii din Sănătate anunţă, marți, 28 decembrie, mitinguri în Piaţa Victoriei, la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului, pentru acordarea drepturilor salariale.

proteste
Sursă imagine: Federația „Solidaritatea Sanitară” // Facebook

„Invităm toți lucrătorii din Sănătate să se alăture acestui protest! Mâine, 28 decembrie, Solidaritatea Sanitară va fi în fața Guvernului, Parlamentului și Administrației Prezidențiale! Invităm mâine, începând cu ora 12:00, pe toți lucrătorii care se află în pauza de masă (fără a afecta funcționarea unităților sanitare) și pe cei care doresc să se prezinte de acasă să participe la acest protest național!”, au scris, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Citește și: Solidaritatea Sanitară: Sprijiniți profesioniștii prin acordarea drepturilor salariale legale

Acțiunile de protest din cadrul Mitingului național al lucrătorilor din Sănătate vor fi desfășurate pentru susținerea următoarelor revendicări ale Federației „Solidaritatea Sanitară”:

  • Acordare drepturilor salariale legitime:
    Plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toți lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA);
    Raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază amintit anterior pentru toate categoriile de salariați și calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.
  • Recunoașterea schimbului de tură ca timp de muncă și recunoașterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniștii din sănătate.
  • Renegocierea părții privitoare la sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acțiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

„Federația «Solidaritatea Sanitară» precizează public că partea privitoare la sănătate din PNRR a fost elaborată de Guvernul anterior prin încălcarea obligațiilor, asumate de Ministerul Sănătăți, de includere în toate strategiile acestuia a celor convenite în cadrul contractului colectiv de muncă și prin încălcarea obligațiilor exprese ale Comisiei U.E. de a elabora PNRR cu consultarea partenerilor sociali. Strategiile de acțiune și procedurile prevăzute în cadrul Contractului colectiv de muncă la nivel de sector, a căror introducere în P.N.R.R. este solicitată de Federația «Solidaritatea Sanitară»”, au subliniat reprezentanții Federației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe