Newsflash
Știri

Solidaritate: 5.200 doze de anticorpi monoclonali din Italia, în România

de L. Budin - oct. 13 2021
Solidaritate: 5.200 doze de anticorpi monoclonali din Italia, în România

La solicitarea statului român, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), 5.200 doze de anticorpi monoclonali din Italia au fost oferite României.

Dozele de anticorpi monoclonali fac parte din schema de tratament în cazurile severe de îmbolnăvire cu COVID-19, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

ajutoare-italia
Sursă foto: Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență

 

Ajutorul venit din partea Italiei, regiunea Lombardia, a ajuns în țară cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Dozele au fost date autorităților abilitate din domeniu, pentru a fi mai apoi distribuite în unitățile spitalicești din țară.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane”, se arată în postare.

La activitatea de recepție a dozelor de anticorpi monoclonali oferite de statul italian prin Mecanismul European de Protecție Civilă României au participat ambasadorului Italiei la București, Excelența Sa domnul  Alfredo Maria Durante Mangoni, și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

În postarea DSU, se aduc mulțumiri Comisiei Europene și Italiei pentru „sprijinul acordat în combatarea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe